På værkstedet hos Nordisk Wavin arbejdes der med kloakrør, som typisk er fremstillet af plastmateriale. Wavin fremstiller rørsystemer i både polypropylen og polyætylen med en holdbarhed på op mod 100 år.
.

Selv om mange danskere er daglige brugere af Wavins produkter, er det de færreste, der kender dem og ser dem. De fleste produkter er plastrør og kassetter mv., som graves ned, således at de kan fremføre vand og kabler og fjerne spildevand og regnvand.

Selskabets officielle navn er Nordisk Wavin A/S, men det kalder sig blot Wavin. Det er en af Favrskov Kommunes største private arbejdsgivere med ca. 350 medarbejdere (2018).

I 1950’erne blev plastrøret introduceret som afløser for støbejern og kobber, der var de mest brugte materialer til vandrør. Wavin opførte i 1957 en fabrik i Aarhus, og efter et tiår med stærkt stigende efterspørgsel besluttede virksomheden at flytte til Hammel i 1969, hvor man siden successivt har udvidet fabriksanlægget.

Wavin er et datterselskab af Wavin-koncernen med hovedsæde i Zwolle i Holland. Koncernen har 30 fabrikker rundtom i Europa og beskæftiger i alt ca. 12.000 medarbejdere. Wavin-koncernen blev i 2012 solgt til den mexicanske koncern Mexichem Group (nu Orbia).

Videre læsning

Læs mere om industrien i Favrskov Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked