Politistationen i Jyllandsgade i Aalborg er hovedstation for Nordjyllands Politi, som er en af de 12 politikredse, der blev resultatet af den politi- og domstolsreform, der trådte i kraft 1. januar 2007.

Begrundelsen for at reducere 54 politikredse til 12 var at skabe mere effektive enheder og dermed frigive flere ressourcer til bl.a. patruljearbejde tæt på borgerne. Nordjyllands Politi havde i 2017 ca. 800 ansatte og dækkede et område med 523.000 indbyggere. Kredsen rummer ni kommuner svarende til Region Nordjylland bortset fra Thisted Kommune og Morsø Kommune, der begge hører til Midt- og Vestjyllands Politi.

Efter politireformen er flere lokale politistationer blevet lukket. Ud over tabet af institutioner i lokalsamfundet har det ført til en debat om politiets responstider, der ifølge en opgørelse fra Rigspolitiet i 2016 var ca. 40 sekunder længere (ved 112-opkald) end landsgennemsnittet.

Nordjyllands Politi er dækket af to retskredse, Vendsyssel Retskreds og Aalborg Retskreds. Retten i Aalborg på Badehusvej 17 dækker ud over Aalborg Kommune også tre kommuner syd for Limfjorden: Vesthimmerlands Kommune, Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aalborg Kommune

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked

Eksterne links