Hos medicinalfirmaet Pharmacosmos i Holbæks udkant forskes der i, hvilke betydninger jernmangel har for kroppen. Firmaet producerer produkter, som anvendes i forbindelse med jernmangelog anæmi. Her ses dyrkningshallen.
.

Pharmacosmos A/S er en medicinalvirksomhed med hovedsæde i Holbæk. Virksomheden har i 2010’erne været inde i en større ekspansion, og i 2020 blev produktet Monoferric godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder. Det skete efter en omfattende klinisk undersøgelse, der angives at have kostet virksomheden ca. 650 mio. kr. Godkendelsen betyder ansættelse af ca. 100 nye medarbejdere i et nystiftet datterselskab i USA. I forvejen beskæftigede virksomheden i 2019/20 ca. 260 ansatte i hovedkvarteret i Holbæk og i salgsselskaber rundtom i Europa. Ambitionen er at gøre Pharmacosmos til en global medicinalvirksomhed. Virksomheden er også i gang med kliniske undersøgelser og studier i Kina og Japan. Potentialet for virksomhedens produkt, som anvendes i behandlingen af jernmangel og anæmi, vurderes til at være stort. Virksomhedens ambition er at blive verdens førende specialist på området.

Pharmacosmos blev grundlagt af Henry Christensen i 1965 for at udvikle og producere præparater til forebyggelse og behandling af anæmi hos smågrise. Virksomheden sælger stadig deres veterinære produkter i 60 lande, mens deres produkter til humant brug indtil nu sælges i omkring 30 lande. Pharmacosmos var i 2020 stadig en privatejet familievirksomhed, hvor både anden og tredje generation er med i ledelsen.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Holbæk Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked