Den internationale ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll på Hannemanns Allé ligger nær både metrostationen Ørestad og Øresundsmotorvejen. Domicilet er opført af Mikkelsen Arkitekter A/S i 2010.
.

Rambøll Gruppen (også kaldet Ramboll Group) er målt på antal ansatte Danmarks største rådgivningsfirma – og det næststørste i Skandinavien. Virksomheden har hovedsæde i ØrestadAmager Vest og beskæftigede ved udgangen af 2019 knap 16.500 medarbejdere, heraf ca. 1.500 i hovedsædet og yderligere 1.500 på kontorer rundtom i Danmark.

Rambøll er grundlagt som rådgivende ingeniørfirma og er i dag en international ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed. Den bredere portefølje er baseret på kombinationen af teknisk ekspertise og socioøkonomisk indsigt inden for områder som byggeri, transport, arkitektur & byudvikling, miljø, vand, energi samt managementrådgivning.

Virksomheden har siden grundlæggelsen i 1945 udviklet sig fra at være en mindre partnervirksomhed til en stor dansk rådgivende virksomhed og siden til en global virksomhed. Et stort skridt blev taget i 1991 ved fusionen med den rådgivende ingeniørvirksomhed B. Højlund Rasmussen. I 2003 overtog Rambøll Gruppen den svenske virksomhed Scandiaconsult og har siden ekspanderet ved opkøb rundtom i verden. Med virkning fra d. 1. januar 2015 var det den amerikanske miljørådgiver ENVIRON med ca. 1.500 medarbejdere og fra d. 1. januar 2019 den amerikanske rådgivende ingeniørvirksomhed OBG med omkring 900 medarbejdere. Med virkning fra januar 2019 blev arkitektfirmaet Henning Larsen opkøbt.

I Danmark har Rambøll Gruppen været rådgiver på bl.a. Storebæltsbroen, Øresundsforbindelsen, Operaen i København og Carlsberg Byen.

Rambøll blev grundlagt af de unge ingeniører Børge Johannes Rambøll og Johan Georg Hannemann i 1945. Rambøll Fonden blev etableret i 1972 for at sikre en langsigtet finansiel og udviklingsmæssig fremtid til fordel for medarbejderne. Rambøll Fonden er den primære ejer af virksomheden, resten af aktierne ejes af medarbejderne. Fonden støtter bl.a. forskning og uddannelse og humanitære formål.

Videre læsning

Læs mere om forskning, rådgivning og forretningsservice i København

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked