Til onsdagstræf i Karlslunde Strandkirke mødes man til kaffe og en hyggelig snak, der afsluttes med en bøn. Ofte er der foredrag. Karlslunde Strandkirke begyndte som en filial af Karlslunde Kirke, men blev udskilt som selvstændigt sogn i 1978 og fik egen kirke i 1980.
.

Greve Kommune ligger i Greve-Solrød Provsti, Roskilde Stift. Området består af seks sogne: Greve, Hundige-Kildebrønde, Karlslunde, Karlslunde Strandsogn, Mosede og Tune. I næsten 400 år udgjorde Greve Sogn og Kildebrønde Sogn et pastorat med en fælles sognepræst, indtil de atter blev skilt ad i 1972.

I ældre tid blev Hedeboegnen betegnet som »en død egn«, når det kom til det religiøse liv, selv om der stadigvæk var respekt for kirken. I 2021 er 77,6 % medlemmer af folkekirken, hvilket er lidt over landsgennemsnittet på 73,8 %. Af andre kirkesamfund kan nævnes Greve Frikirke, som blev oprettet i Mosede i 1973. Kirkesamfundet er en del af Church of the Nazarene, International, der blev grundlagt i 1908. Nazaræerens Kirke er et af de mindste trossamfund i Danmark, men det har over 2,5 mio. medlemmer på verdensplan.

Spiritismens Trossamfund har hjemsted i Greve Kommune og blev stiftet i 2017. Det blev anerkendt som trossamfund i 2019 og blev derved det første miljø inden for spiritismen, som kan udføre vielser, navngivninger, bisættelser og begravelser.

.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Greve Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Religion og trossamfund