Oversigtsfoto af de to tvillingehøje set fra SV
.
Oversigtsfoto set fra N
.

Faktaboks

Kommune
Samsø Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
291738
Sted- og lokalitetsnummer
030504-17
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Undersøgelseshistorie

1874
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTvillingehøie: to Høie umiddelbart ved Siden af hinanden. De ligger paa en Banke og synes velbevarede og urørte. En Udgravning blev begyndt den ll te September 1874, men afbrudt af daarligt Veir.
1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidDobbelthøj [sb 17A-17B], henh. 3 1/2 x 18 og 2 1/2 x 18 m., ujævn Overflade.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumGravhøjen er bevokset med græs og lidt krat. Fortidsmindet er synligt fra offentlig vej.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links