Oversigt - set fra S
.

Faktaboks

Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
30302
Sted- og lokalitetsnummer
020307-70
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

"Dansebakken", høj, 25 x 3,50 m, med flad top, ca. 10 m i tværmål. Gange til top. hvor der er en bænk. På siderne en krans af gamle bøge.

Undersøgelseshistorie

1938
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid"Dansebakken" Høj, 25 x 3 1/2 m., med flad Top, ca. 10 m. i Tværmaal. Gange til Top, hvor der er Bænk. Paa Siderne en Krans af gamle Bøge.
1938
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1989
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorToppen flad og dækket med grus og sand, bortset fra den yderste topkant, hvor der er græs. På toppen står en krummet bænk. fra N leder en gang med trappetrin op på højen, og fra Ø er en sti (fortsættelse af en hulvej) slidt ned i højen. Højen er bevokset med græs og gamle træer. Bevoksning: 1989: Græs og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links