Faktaboks

Kommune
Vordingborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
41299
Sted- og lokalitetsnummer
050504-15
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

"Davrehøj", 3 x 22 m. Beliggende på høj sokkel i ager. Be- vokset med store træer. Sneglegang til toppen, der er noget affladet. NMI: (Smuk beliggenhed).

Undersøgelseshistorie

1880
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidMod Øst: Davrehøj i Davrehøjsmarken ud imod Klinten. Denne Del af marken er nu bevoxet med skov. Bevoksning: 1981: Løvtræer
1945
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidDavrehøj. 3 x 22 m. Beliggende paa Høj Sokkel i Ager. Bevokset med store Træer. Sneglegang til Toppen, der er noget affladet. (Smuk Beliggenhed).
1945
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1981
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj, som måler 3,5 x 22 x 22 m. Sneglegang til toppen. Flad top. 6 m i dia.m. Højen er hegnet med rafter, men ikke tilstrækkeligt. Der er bare partier med hestetramp samt hestepærer indenfor hegnet. Hegnet må forbedres, evt forhøjes. Inspektøren på Nordfeld oplyste d.2.10.1981, at marken ville blive pløjet op og ikke længere brugt til græsning. Bevoksning: 1981: Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links