7191 overs m kirke
.

Faktaboks

Kommune
Vordingborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
412911
Sted- og lokalitetsnummer
050504-35
Anlæg
Rundhøj, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav: Elmelunde kirkegård. Høj, 3 x 20 m. Græsklædt på kirkegård. Siderne afgravet og toppen flad.

Undersøgelseshistorie

1880
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidPaa Kirkegaarden S. for Choret ligger en rund Jordhøj. Der er efter gamle Beretninger stødt paa Murværk ved at grave i den, den kunde derfor tænkes snarere at gjemme f.Ex. Fundamenter af et rundt Taarn end at være en "Gravhøj". Bevoksning: 1999: Græs
1945
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj. 3 x 20 m. Græsklædt paa Kirkegaard. Siderne afgravet og Toppen flad.
1945
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links