Oversigt - fra NNV
.
Oversigt - fra NNV
.
Oversigt - fra NØ
.

Faktaboks

Kommune
Gribskov Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
262865
Sted- og lokalitetsnummer
010103-325
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 3950 f.Kr. - 69 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 2628:65 Rundhøj. 10 x 16 x 0,5 m. Lav forsænkning i toppen på ca. 3 x 1,5 m. Enkelte sten synlige i toppens nordøstlige side.

Undersøgelseshistorie

2015
Diverse sagsbehandling - Museum NordsjællandAflang gravhøj af sten og jord, måler 8 m Ø-V og 15 m N-S. Højde ca. 1 meter. Fordybning/sammensynkning i midten. Udnytter naturlig bakketop. Gravhøjen er gennemtrawlet af pløjespor fra nedpløjning af agn til ny skov.
2018
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiRundhøj, 10 x 16 x 0,5 m, på naturlig bakkekam i skov. Lav forsænkning i toppen på ca. 3 x 1,5 m. Enkelte sten synlige i toppens nordøstlige side. Højen fremstår noget ujævn og udflydende og er omgivet af flere ældre løvtræer.
2018
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2018
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links