oversigt, set fra syd
.
oversigt, set fra SV
.
oversigt, set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Køge Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
35271
Sted- og lokalitetsnummer
050107-11
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj i Krageskoven. 1,75 x 12 m. Top S og Ø fladt sænket. Bev. med unge bøgetræer.

Undersøgelseshistorie

1875
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidEn Høi, som har et Tværmaal af 40-45 Fod og en Høide af omtrent 4 Fod, i Midten findes et større Hul. Bevoksning: 1983: Mos og Løvtræer
1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøi i Krageskoven, 1 3/4 x 12 m.Top S. og Ø. fladt ]sandet[ sænket. Bev. med unge Bøgetræer.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj. Diam. 16-18 m, højde i N 1,6 m i Ø 1,8 m. I sydlige halvdel en lav fordybning i toppen. Østlige og sydlige højside er noget afgravet (alle skader er gamle). Beliggende på lille, naturlig høj, således at gravhøjen ser lidt større ud, end den faktisk er. Der ligger lidt kvas og noget gammelt træ på højen (ikke påtalt), og løvkrat er begyndt at voske op på højen specielt i syd. Højen kunne ikke fotograferes p.g.a. dårligt lys. Ca 300 m til enden af blind vej, hvor en bil kan parkeres. En skovvej - senere en sti fører hen mod højen. Bevoksning: 1983: Mos og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2014
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2014
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links