Foto, oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Frederikssund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
302643
Sted- og lokalitetsnummer
010204-37
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, "Kristians Høj", ca. 3,5 x 16 m. Søndre side afskåret af dige. Sti til toppen. Træbevokset i skov.

Undersøgelseshistorie

1873
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidS.v. for denne [sb.36] ligger ved skovens søndre skæl en anden gravhøj "Kristians høj" kaldet, også dens oprindelige skikkelse er forstyrret. Bevoksning: 1989: Græs og Løvtræer
1942
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj "Kristians Høj", ca. 3,5 x 16 m. Søndre Side afskaaret af Dige. Sti til Toppen. Træbevokset i Skov.
1942
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1989
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorStår med stejle sider overalt, men intet tegn på egentlig afgravning undtaget mod syd, hvor den tredjedel af højen, der lå uden for det gamle skovdige hen over højen, er afgravet. Bevokset med halvgamle bøge med underskov af løvpur. Top og siders bunddække er halvt græs, halvt manglende. Beliggende i løvskov op mod sydskel mod ager. Mål: 3,5x16x14 m. ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderligt seværdig, men offentligt tilgængelig via Julianehøj Skov. Bevoksning: 1989: Græs og Løvtræer
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links