Fortidsmindet set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Kerteminde Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
351717
Sted- og lokalitetsnummer
080106-38
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, diameter ca. 14 m, højde ca. 1 m. I skov.

Undersøgelseshistorie

1982
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1982
Tinglysning - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningHøj, diameter ca. 14 m, højde ca. 1,00 m. I skov.
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorLav rund høj i skov. Bevokset med unge bøge. Et skovspor i retning Ø-V, går tværs ind over højen, hvori ses kørespor. I NV siden ses en naturlig rævegrav. En grøft tæt ved løbende skovvej. Bevoksning: 1985: Græs og Løvtræer
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er en rundhøj, der ligger i løvskov. Højen er lav. Der står en stor bøg (50-60 år?) på den.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links