Faktaboks

Kommune
Rudersdal Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2930121
Sted- og lokalitetsnummer
020310-10
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj. Diameter 12 m, højde 1,5 m. Højen er delvis beliggende i skvodige og ved anlæggelsen af diget er højen blevet be- skadiget. I skov.

Undersøgelseshistorie

1899
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTre mindre tildels bevoxede Høie [sb.10-12] i en Lod der hører til Nærumgaard. Tv. c 12 M. Høiden c 1,20 M.
1938
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidI skel. Helt ødelagt saa Form og Størrelse ikke kan ses, stort Dige tværs over. Ca 11 m Tværmaal.
1982
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Museal rekognoscering - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningHøj. Diameter 12 m, højde 1,5 m. Højen er delvis beliggende i skovdige og ved anlæggelsen af diget er højen blevet beskadiget. I skov.
1982
Planlagt dyrkning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1982
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links