oversigt, set mod syd
.
Foto, oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Næstved Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
372521
Sted- og lokalitetsnummer
050708-25
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Lille høj, jvf. rapport fra Tilsyn.

Undersøgelseshistorie

1969
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTvivlsom Gravhøj, 10-11x0,5-0,6 mt., med et Par store Bøgetræer.
2009
Museal rekognoscering - Museerne.dkHøj. 10 x 1 m. Fortidsmindet bør plejes Fortidsmindet har intet fredningsnummer Fortidsmindet er svært erkendeligt i landskabet (bør afmærkes).Meget tydelig på reliefkort.
2012
Museal besigtigelse - Museerne.dkRundhøj, 0,8 m høj, 9 m diameter. Kuplet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links