Faktaboks

Kommune
Rudersdal Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2930128
Sted- og lokalitetsnummer
020310-180
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 8 x 0,5 m. Græsklædt i have.

Undersøgelseshistorie

1982
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1982
Museal rekognoscering - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningHøj, 8 x 0,5 m. Græsklædt i have.
1982
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDimensioner iflg. blå kort ikke eftermålt, men rimelig sandsynlige. Bevokset med et par store løvtræer, og iøvrigt græsklædt. Beliggende i "have" eller rettere en bid uplejet græsmark mellem gårdens hovedbygning og ageren. Et gammelt staldvindue henstillet på højen. ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderlig seværdig og iøvrigt beliggende utilgængligt for offentligheden og ikke synligt fra offentlig vej. ** Sagsbehandlerkommentarer ** For bagatelartet at påtale. Bevoksning: 1988: Græs og Løvtræer
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links