Faktaboks

Kommune
Hvidovre Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
32303
Sted- og lokalitetsnummer
020305-2
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Gravhøj "Simonshøj", 1,40 x 16-18 m. Top affladet. Græsklædt i anlæg ved bebyggelse.i anlæg ved bebyggelse.

Undersøgelseshistorie

1938
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidMuligvis stærkt forgravet Højrest.
1972
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1972
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidGravhøj "Simonshøj", 1,40 x 16-18 meter. Top affladet. Græsklædt i anlæg ved bebyggelse.
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDimensioner iflg. blå kort ikke eftermålt, men rimeligt sandsynlige. Bevokset med velplejet, tætklippet græs. Beliggende i velplejet græsplæne, omgivet af trådhegn til alle sider, mod V, N og Ø suppleret af levende hegn. Afgrænser anlægget mod varmecentral (V), boligkompleks (N), plaæne (Ø) og sportsplads ved skole (S). ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderligt seværdig. Offentligt tilgængelig. Parkeringsmulighed på boligkompleksets P-plads. Bevoksning: 1988: Græs
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links