oversigt, set fra øst
.
oversigt, set fra vest
.
oversigt, set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Slagelse Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
362124
Sted- og lokalitetsnummer
040319-31
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Flad høj. Diameter 14 meter, højde ca. 0,75 meter. På den flade top findes en rejst, trekantet stenhelle, som er ca. 1,2 m høj, basis er ca. 1 meter, tykkelsen ca. 0,4 meter. Beliggende i krat/skov-bevoksning.

Undersøgelseshistorie

1937
Graveaktivitet (ikke antikvarisk) - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1937
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidSpor af Høj med Randsten.
1987
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorFlad høj. Diameter 14 meter, højde ca. 0,75 meter. På den flade top findes en rejst, trekantet stenhelle, som er ca. 1,2 meter høj, basis er ca. 1 meter, tykkelsen ca. 0,4 meter. Beliggende i krat/skov-bevoksning.
1987
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links