OS - set fra V
.
OS - set fra NV
.

Faktaboks

Kommune
Allerød Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
292888
Sted- og lokalitetsnummer
010313-96
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 3950 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj. 0,4 x 9 m. Noget udflydende mod SØ, men ellers nogenlunde markant. Brændt flint ses rundt omkring på overfladen.

Undersøgelseshistorie

2011
Museal besigtigelse - Folkemuseet2011. Opdaget af Folkemuseet søndag den 17. april ved Finn Erik Kramer, men tiden tillod ikke nøjere undersøgelse. Den er ca. ½ m. høj og omkring 10 m. i diameter, om end noget udflydende flere steder. Lidt øst for den ses et dige med grøft, ca. n-s, som mod nord er gennembrudt af vejen. Meddelt S&N.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links