Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
310840
Sted- og lokalitetsnummer
170908-72
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

C-højen er overpløjet - afmeldes ************************* Høj, 2 x 15 m; helt ødelagt ved tre store gravninger, der helt har deformeret overfladen; foden i S og Ø afskåret. Lyng og enkelte træer i ager.

Undersøgelseshistorie

1895
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidRund Høi, 60' i Tværmaal, 5' høi. Toppen afgravet.
1952
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 2 x 15 m. Helt ødelagt ved 3 store gravninger, der helt har deformeret overfladen. Foden i S & Ø afskåret. Lyng og enkelte træer i ager.
1965
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer
2014
Museal besigtigelse - Sydvestjyske MuseerHøjen er synlig i 1964-65, og væk 1972-73, fjernet i forbindelse med agerbrug.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links