Faktaboks

Kommune
Gribskov Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
272718
Sted- og lokalitetsnummer
010101-30
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.); Jordfæstegrav, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj 1,8 m x 20 m. I toppen af højen en stor nedgravning. Højpræget noget udvisket. Bevokset med træer. I plantage.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidNo [sb.] 29-31 ligge paa Lindbjerg. En flad Høi, hvori laae et ubrændt Liig.
1886
Efterretning om forsvunden genstand - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1942
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj 1,8x20 m. I Toppen af Højen en stor Nedgravning. Højpræget noget udvisket. Bevokset med Træer. I Plantage.
1942
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorDimensioner iflg. blå kort ikke mulige at kontrollere, da højfoden er udvisket. Dogrimeligt sasndsynlige. Topkrateret (fra Engelhardts udgravning) endnu 1/2 m dybt. Bevokset med 6 halvgamle birke samt en del åbent løvpur. Overfladen vistnok mosklædt. En del kvas på højen, især i forbindelse med et udgået træ, der er væltet ind over højen. Beliggende på ryg af højtrejst bakkedrag, hvor også 2727:17 og :19. Bakken beklædt med lysåben birkelund. ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderligt seværdig. Ikke offentligt tilgængelig. Ikke synlig fra offentligt tilgængeligt område.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiBevokset med selvsået ahorn

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links