Fredericias eneste tilbageværende kaserne, Ryes Kaserne, ligger i byens nordlige del. Kasernen blev taget i brug i 1956 og var oprindelig bygget som en infanterikaserne, hvor Kongens Jyske Fodregiment havde til huse. Den er i dag sæde for Føringsstøtteregimentet (tidligere Telegrafregimentet), som flyttede til kasernen i 1992.

Føringsstøtteregimentet er hovedansvarligt for Forsvarets kommunikation og uddanner enheder inden for kommunikation, kommando og kontrol. Begyndende i 2020 er der oprettet en særlig cyberværnepligt, hvor uddannelsen i it-sikkerhed foregår på Ryes Kaserne.

Der er på kasernen også enheder fra bl.a. Efterretningsregimentet, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse samt Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Ryes Kaserne er arbejdsplads for omkring 500 personer, og den er dermed en af Fredericias store arbejdspladser.

Til kasernen hører Hyby Fælled Øvelsesplads, der ligger i Fredericias nordøstlige del. Både på selve kasernen og på øvelsespladsen er der flere historiske spor, idet adskillige af de skanser, som indgik i Fredericias fæstning, fortsat eksisterer. De to anlæg dækker tilsammen ca. 234 ha og ligger naturskønt ud til Lillebælt.

Fra efteråret 2018 og omkring to år frem husede kasernen en midlertidig politiskole, Midlertidigt Uddannelsescenter Vest (MUCV), mens etableringen af en jysk politiskole i Vejle pågik. Der blev til formålet opført en ny bygning på kaserneområdet, mens politikadetterne i øvrigt udnyttede de faciliteter, som allerede fandtes på kaserneområdet, eksempelvis skydebane og idrætsanlæg.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Fredericia Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked