Røde æbler bliver vasket grundigt, inden de bliver presset til saft hos Rynkeby Foods i Ringe. I 2019 leverede virksomheden 5.701 tons skræller og blandede restfrugter til landmænd, hvor det blev brugt til dyrefoder.
.

I Skovhuse nord for landsbyen Rynkeby mellem Kerteminde og Langeskov begyndte Inger Rasmussen i 1934 at lave æblemost til familie og naboer. Det udviklede sig hurtigt til en forretning, der i løbet af tre år nåede op på en produktion af 60.000 liter most. Da datteren Dagmar Andreasen i 1953 overtog virksomheden, blev det begyndelsen på en periode med endnu stærkere vækst og med salg til hele landet. Navnlig solbærsaften blev populær og blev også eksporteret til især Sverige, Tyskland og Storbritannien. Fabrikanten blev landskendt og blev valgt til Folketinget for Radikale Venstre fra 1968 til 1975.

For at få mere tid til politik valgte Dagmar Andreasen i 1972 at sælge en del af virksomheden til De Forenede Bryggerier (det senere Carlsberg), som i 1988 overtog hele virksomheden og i 1994 flyttede hovedsædet til Ringe, hvor der blev opført et nyt fabriksanlæg. Efter nogle år som medejer blev mejerikoncernen Arla (dengang MD Foods) i 1998 eneejer af Rynkeby Foods og flyttede i 2003 den sidste del af produktionen til Ringe. I 2016 blev Rynkeby solgt til den familieejede tyske virksomhed Eckes-Granini Group. Rynkeby har stadig hele sin produktion i Danmark og beskæftigede i 2019 ca. 260 medarbejdere og havde en omsætning på ca. 1 mia. kr.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked