Kyllingehønen 35
.
Kyllingehønen 34
.

Faktaboks

Kommune
Bornholms Regionskommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
5334106
Sted- og lokalitetsnummer
060206-217
Anlæg
Sagnsten, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2012 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 5334:106 Sagnsten, Kyllingehønen. Stenen er en 3 x 2,5 m stor og 1,5 m høj, afrundet og glat granitblok, som hviler på tre mindre sten – Kyllingerne. Sagn: Er i biskop Egins dage slynget efter Å Kirke af en trold, som var fulgt med bispen til Skåne. Stenen ligger tæt ved et gammelt sandstensbrud.

Undersøgelseshistorie

2012
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, Arkæologi"Kyllingehønen" er en istransporteret, afrundet og glat granitblok og er ca. 3 x 2,5 x 1,5 m lang, bred og høj. Den hviler på tre mindre sten - kyllingerne. Stenen ligger i et offentlig tilgængeligt fredet naturområde med klipper, græs og spredte træer. Tæt ved glt. sandstensbrud. Sagn: Er i biskop Egins dage slynget efter Å Kirke af en trold, som var fulgt med bispen til Skåne.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links