Område set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
401453
Sted- og lokalitetsnummer
090412-169
Anlæg
Skåltegn, Udateret (dateret 250000 f.Kr. - 2009 e.Kr.)

Undersøgelseshistorie

2009
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske CentralregisterMangler oplysninger.
2016
Museal besigtigelse - Odense Bys MuseerVed tilsynet kunne fortidsmindet ikke genfindes ud fra de foreliggende informationer. For en sikkerheds skyld er omkringliggende sager og den gamle sognebeskrivelse samt kort efterset. Der er ingen andre oplysninger om skåltegn/mulige skåltegn i området – i OBMs sags oplysninger i hvert fald. Der kan være tale om en dobbeltregistrering af OBM298 (090412-138) længere mod syd.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer

Skåltegn

Skåltegn er mindre, cirkulære, indhuggede fordybninger i klippeflader eller på større og mindre sten. Der kendes enkelte skåltegn fra bondestenalderen (neolitikum ca. 4000-1700 f.v.t.), men de forbindes navnlig med bronzealderen (ca. 1700-500 f.v.t.), hvor de var særlig udbredt. De findes enkeltvis eller i grupper af flere skåltegn på samme sten og sammenlignes ofte med bronzealderens lidt mere komplicerede helleristninger, der er indhuggede motiver på klippeflader. Læs videre her.

Udateret

I visse tilfælde er det ikke umiddelbart muligt at datere et fortidsminde uden at foretage en nærmere undersøgelse. Da beskyttede fortidsminder er fredede – også for arkæologer – er det ikke altid muligt at datere anlægget, før der foretages en videnskabelig undersøgelse. I de tilfælde, hvor fortidsmindets præcise alder er ukendt, eller der er tvivl om dateringen, anvendes betegnelsen udateret. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links