Stenens set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Kolding Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
34093
Sted- og lokalitetsnummer
170205-71
Anlæg
Skelsten (offentlig administration), Nyere tid (dateret 1808 e.Kr. - 1839 e.Kr.)

Original fredningstekst

Amtsgrænsesten/skelsten Fint tilhugget sten, 27 x 21 cm i fladen, 155 cm høj (over jorden) og med en lav pyramideformet tip. På siden, som vender mod VNV, ses øverst oppe: Kong Frederik d. 6 monogram. Herunder, i en 40 cm høj og 1 cm dyb forsænkning af stenen i hele stenens bredde, er indhugget: Haders Lev Amt

Undersøgelseshistorie

2010
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links