Faktaboks

Kommune
Holstebro Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
210484
Sted- og lokalitetsnummer
180510-220
Anlæg
Skelsten (offentlig administration), Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Skelsten. Firkantet, tilhugget sten. 32 x 32 cm i grundflade, 50 cm høj, hvoraf de øverste 5 cm udgør en flad pyramideformet spids. På nordsiden er indhugget: Meirup.

Undersøgelseshistorie

1989
Uspecificeret aktivitet - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1989
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSkelsten. Firkantet, tilhugget sten. 32x32cm i grundflade, 50cm høj, hvoraf de øverste 5cm udgør en flad pyramideformet spids. På nordsiden er indhugget: Meirup
1990
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum

Skelsten

Skel, den retligt gældende grænse, der omgiver en fast ejendom. Som regel er skellet synligt i marken. Er dette ikke tilfældet, kaldes skellet blindt. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links