Skøjteløb på Frederiksberg Runddel. Storm P. Museet ses i den gule bygning tv. i billedet.

.

Hunden Grog fra Storm P.s små historier er opkaldt efter den schweiziske klovn Grock.

.

Storm P. Museet blev indviet i 1977 og holder til i den tidligere politistation ved Frederiksberg Runddel. Museets samling er bygget op omkring den danske kunstner og humorist Storm P. (Robert Storm Petersen), der fra 1934 til sin død i 1949 boede på Asgårdsvej 17 bag ved Betty Nansen Teatret. Storm P. er primært kendt for sine humoristiske bladtegninger, men han virkede også som forfatter, maler, skuespiller og tekstforfatter til den danske revyscene samt som opfinder. Størstedelen af Storm P.s tegninger, ca. 60.000, og 150 malerier og tegnefilm opbevares i museet. Museets udstillinger tager udgangspunkt i Storm P.s alsidige produktion og præsenterer ofte udstillinger med andre kunstnere, hvis praksis kan relateres til Storm P.

Siden 2013 indgår museet i Frederiksbergmuseerne sammen med Alhambra – Museet for Humor og Satire, Cisternerne, Bakkehusmuseet og Møstings Hus.

Lola med undertitlen Cirque Médrano fra ca. 1912 er et af Storm P.s tidligste cirkusbilleder. I denne tidlige periode var Storm P. søgende og påvirket af internationale strømninger, ikke mindst Henri de Toulouse-Lautrec. Cirkus var et tidstypisk motiv, der kunne illustrere modsætningen mellem indre og ydre i form af bl.a. masker. Mange modernistiske kunstnere som Pablo Picasso, og Edgar Degas besøgte Cirque Médrano, der lå i udkanten af Montmartre i Paris.

.

Videre læsning

Læs mere om kunstinstitutioner i Frederiksberg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Billedkunst