Den iøjnefaldende bebyggelse Svendebjerghus ligger på hjørnet af Hvidovrevej og Svendebjergvej. Boligbebyggelsen er opført i årene 1948‑50. Den er opført i skiftevis tre og fire etager, og nabolejlighederne ligger forskudt i forhold til hinanden.
.

Området har bemærkelsesværdige, arkitekttegnede boligbebyggelser. Langs Gammel Køge Landevej ligger de skråtstillede boligblokke Beringparken fra 1940’erne, tegnet af Kay Fisker.

Svenn Eske Kristensen har tegnet Papegøjehusene på Tavlekærsvej og Kærstykkevej. Boligblokkene fra 1952 var de første etageboliger, der blev opført som montagebyggeri i Danmark. Navnet skyldes blokkenes forskellige farvesætning, der forsvandt i begyndelsen af 1970’erne, og i dag er den grå beton malet hvid. Ved området ligger plejehjemmet Strandmarkshave af KHR Architecture.

Det almennyttige selskab Hvidovrebo har sat sit præg på Hvidovre Kommune. Boligforeningen administrerer den almennyttige bebyggelse på Strandhavevej. Den hvide bebyggelse er opført i præfabrikerede betonelementer som altangangshuse i to etager, der omkranser grønne gårdrum. Store, skråtstillede trappeopgange fører op til altangangene. Bebyggelsen er opført 1955‑56 og tegnet af Svenn Eske Kristensen. Området Friheden dominerer med idrætscenter, butikscenter og et stort alment boligområde. På Svendebjergvej ligger Svendebjerghus i blå og hvide farver og med forskudte etager og skæve altaner. Bygningen, der er tegnet af Mogens Jacobsen og Alex Poulsen, fik tilnavnet Hollywood og var efter opførelsen i årene 1948‑50 malet okkergul med dodenkoprøde altaner.

Mod nordvest ligger Grækerkvarteret med stjerneformet vejnet og parcelstruktur. Øst for Hvidovrevej og omgivet af parcelhuse ligger Hvidovre Stadion.

I bydelen ligger også vartegnet Hvidovre Vandtårn, tegnet af Carl Jørgensen og opført 1936‑37.

Videre læsning

Læs mere om Strandmark

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur