Regionsrådspolitikerne i Region Syddanmark begyndte i januar 2020 arbejdet med planer for en fremtidssikring af Sydvestjysk Sygehus Grindsted. De indebærer en specialisering i behandlinger og operationer, der kan gennemføres på en enkelt dag.
.

Grindsted Sygehus kan føre sin historie tilbage til 1903, hvor et epidemihus med 12 senge blev indviet. I 1908 blev et egentligt sygehus indviet, og det blev senere udvidet i etaper. Fra 1969 til 1978 blev der bygget en ny stor patientbygning med 126 senge og administration.

Organisatorisk har sygehuset gennemgået mange forandringer gennem årene, senest blev det i 2004 lagt sammen med Esbjerg Sygehus til Sydvestjysk Sygehus med lokationer i hhv. Esbjerg, Grindsted og Brørup. I 2019 var der ca. 200 ansatte i Grindsted. Sydvestjysk Sygehus har fra 2007 været under Region Syddanmark.

I Grindsted foretages der planlagte behandlinger og operationer; på ortopædkirurgisk afdeling laves bl.a. udskiftning af hofter og knæ samt operationer på hænder. Der foretages også plastik-, bryst- og brandsårsoperationer. Sydvestjysk Sygehus Grindsted har en stor røntgenafdeling med mulighed for mange typer skanninger samt et laboratorium, der tager og analyserer blodprøver. Der er også en afdeling til rehabilitering af patienter med hjerneskader som følge af blodprop eller blødning i hjernen.

Sygehuset har en skadeklinik til behandling af lette skader, mens patienter med mere alvorlige skader må til Esbjerg. Samtidig med flytning af det medicinske sengeafsnit (med 24 sengepladser) til Esbjerg i 2020 blev den arbejdsmedicinske klinik flyttet til sygehuset i Grindsted.

Videre læsning

Læs mere om Uddannelse, sundhed og omsorg i Billund Kommune

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg