Billedet fra 1922 viser Teknisk Skole. Bygningen er fra 1918 og er tegnet af Hans Christian Rasmussen i nyklassicistisk stil med helvalmet tag, frontispice og pilastre. Den monumentale, velproportionerede bygnings facade er i fem fag med klassisk etageopdeling i parterre, beletage og mezzanin. Den fungerer i dag som privat bolig.
.

Tørrings opdeling i landsbyen nord for Gudenå og stationsbyen syd for åen præger arkitekturen. I landsbyen ligger kirken centralt omgivet af enkelte gårde og huse fra sidste halvdel af 1800-tallet med nyere bebyggelser imellem. Nordøst for kirken ligger skolen opført i 1980’erne tegnet af Sørensen & Rasmussen. Nord for kirken ligger Gudenåcenteret fra 2010 tegnet af GPP Arkitekter med ny mellembygning, der forbinder svømmehallen og idrætshallen. Nord for centeret ligger Tørring Gymnasium fra 1981 tegnet af Per Kyed med udsmykning af kunstnergruppen Arme og Ben. Gymnasiet blev i 2005 renoveret og udvidet af C.F. Møller Architects.

I stationsbyen ligger en række karakteristiske hjørnebygninger i historicisme og Bedre Byggeskik, og en række byggeforeningshuse fra 1920 er tegnet af Julius Berg. I 2019 blev de første spadestik taget på Torvet til en kommunal administrationsbygning tegnet af Rum A/S.

Videre læsning

Læs mere om Tørring

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur