TDC’s hovedsæde flyttede d. 1. september 2008 fra sit 12.000 kvadratmeter store hovedkontor i Nørregade i det indre København til Teglholmen i Sydhavn. Bygningen på Teglholmen er et mere tidssvarende kontorbyggeri, og kvadratmeterprisen lavere end i Indre By.
.

TDC Group er Danmarks ledende telekommunikationsselskab, der udbyder fastnet- og mobiltelefoni, bredbåndskommunikation samt kabel-tv og er ejer af et omfattende telenet. I 2019 havde selskabet 4,7 mio. privatkunder og 1,4 mio. erhvervskunder.

Selskabet har delt sine forretningsaktiviteter op i to virksomheder: TDC NET leverer mobilnetværk, faste forbindelser og den digitale udvikling af fibre og 5G, mens den anden del, Nuuday, betjener kunderne med telefoni, bredbånd og kabel-tv gennem brands som YouSee, TDC Erhverv, Telmore, Fullrate, Hiper og Relatel.

TDC Group har hovedkvarter i Sydhavn i København og beskæftigede i 2019 i alt 7.500 medarbejdere, heraf langt hovedparten i Danmark. TDC Net beskæftigede ca. 2.500, og Nuuday ca. 4.500. Hertil kom omkring 500 i koncernfunktioner.

TDC har en lang historie, der går tilbage til stiftelsen af Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab (KTAS) i 1881. Siden blev der oprettet telefonselskaber i Jylland og på Fyn, mens Rigstelefonen tog sig af bl.a. udenlandstelefonien. Det offentlige var hovedaktionær i de tre regionale telefonselskaber, der fra d. 1. januar 1991 blev fusioneret og lagt sammen med de statslige teletjenester (inkluderet Tele Sønderjylland). Det nye selskab, Tele Danmark A/S, blev børsnoteret i 1994, men fortsat med staten som hovedaktionær.

I 1997 solgte staten sin ejerandel til det amerikanske selskab Ameritech. Virksomheden skiftede i år 2000 navn til TDC A/S, og i de følgende år var aktiemajoriteten ejet af forskellige selskaber og kapitalfonde. I 2018 blev ejerskabet fordelt mellem pensionskasserne ATP, PFA og PKA og den australske infrastrukturfond Macquarie.

Videre læsning

Læs mere om forskning, rådgivning og forretningsservice i København

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked