Den regionale tv-station, TV2 Nord, blev opført i 1988 med Dall & Lindhardtsen som arkitekter. Byggeriet er et firefløjet anlæg, forbundet med det centralt placerede studie via glasgange. De skarptskårne murflader er hvidpudsede.

TV2 Nord åbnede d. 1. april 1989 – et halvt år efter TV 2/Danmark – med ret og pligt til at sende en halv times daglige nyheder kl. 19.30. Det er stadig hovedudsendelsen, men sendetiden er løbende udvidet, så der i 2017 sendes i fem »vinduer« på TV 2 mandag til torsdag. Den 11. januar 2012 fik TV2 Nord i lighed med de øvrige syv regionale tv-stationer sin egen selvstændige og gratis 24-timers kanal, TV2 Nord Salto, der kan ses på mange antenneanlæg, på tv2.nord.dk samt på pc, mobil og tablet.

TV2 Nord er langt overvejende finansieret over medielicensen. I perioden 2015-18 får stationen 64 mio. kroner om året. Hertil kommer mindre indtægter fra sponsorater og salg af programmer til TV 2/ Danmark. Tidligere havde stationen også små redaktioner i Frederikshavn, Hjørring og Hobro.

Videre læsning

Læs mere om Medier i Jammerbugt Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier