På trods af den korte afstand til Odense med de mange underholdningstilbud er Assens Kommune meget aktiv på teaterfronten. Der er tilbud til både teatergængere og teaterudøvere.

Teaterforeningen Vestfyns Teater spiller flere forskellige steder, både i Arena Assens, i Aarups kulturhus Industrien, i byrådssalen i Vissenbjerghus samt i Tobaksgaarden i Assens. Hvis man selv vil spille, er Frøbjerg Festspil aktive med sommerspil på Frøbjerg Bavnehøj, hvor de genoptog friluftsspillene i 1984. Op gennem 1950’erne havde stedet været meget populært for bl.a. Det Kongelige Teaters sommerturnéer. I 2009 blev en egentlig amfiteatralsk scene indrettet, og hele anlægget har nu plads til over 1.150 tilskuere. Om vinteren er der teaterskolehold i både Tommerup og Aarup samt Nørre Aaby i Middelfart Kommune, hvor der arbejdes på sommerens forestilling.

Haarby Amatør Teater (HAT) blev oprettet i 1979 og holder nu til i egne lokaler og på egen scene i tilknytning til Haarby Skole; her spiller man forestillinger for de forskellige aldersgrupper: Kyserne, Kasketterne, ungdomsgruppen og voksengruppen. Ligeledes inviterer Teatret Lirekassen, som blev oprettet i 2013, børn og unge til at medvirke i deres sommer- og juleforestillinger i Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Assens Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film