I 2016 opførte teatergruppen Mastodonterne Shrek the Musical. I rollen som den onde Lord Farquaad ses her Steen Lünell, der spillede hele forestillingen på knæ for at opnå den rette effekt. Lünell er også formand for Mastodonterne.

.

I 1965 fik to erhvervsfolk den idé at invitere det østrigske drengekor Wiener Sängerknaben til Hillerød for at give koncert. Dette samarbejde førte til oprettelsen af Frederiksborg Kulturcenter, som varetager indkøb af teater og koncerter, lige fra børneteater over opera til jazzmusik. I 2016 tog kulturcenteret navneforandring til Hillerød Musik & Teater, og de fleste forestillinger finder sted i FrederiksborgCentret, i Støberihallen eller i Café Slotsbio, som også ligger i Hillerød. Kulturhuset Klaverfabrikken derimod er i højere grad mødested for alle dem, som ønsker selv at arbejde med kunst, herunder teater.

Man kan også spille teater i teatergruppen Mastodonterne, der begyndte som amatørteater i 1988 i Fredensborg, men flyttede til Hillerød i 2004. Mastodonterne opsætter familieforestillinger, især ledsaget af musik som fx Shrek the Musical, Les Misérables, Peter Pan og Klokkeren fra Notre Dame.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hillerød Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film