I forbindelse med afholdelsen af Street Cut – Næstveds internationale gadeteaterfestival i 2018 er der optog med Dansk Rakkerpak under overskriften Skøre Strømere, her ned ad Torvestræde i Næstved. Street Cut arrangeres af Dansk Rakkerpak & Faster Cool samt Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Festivalen er blevet afholdt siden 2017.
.

Selv om Region Sjælland generelt kan anses for at være relativt teatertyndt, kan Næstved bryste sig af at være en af de byer i Danmark, der var først med at have sit eget teater. I 1803 indrettede baron F.C. Wedel Jarlsberg et teater på sin nyerhvervede gård Sortebrødregård, som dengang lå lidt uden for Næstved, og spillede her med sit eget ensemble. Men baronen var en flygtig sjæl, snart købte han også Odense Teater, og i 1810 solgte han gården med det fine teater i Næstved. Sortebrødregård blev siden revet ned, og man måtte nøjes med en scene i Industriforeningen som i mange andre byer, og noget rigtigt teater er det siden aldrig blevet til. Ikke desto mindre kan Næstved Kommune nu prale af Sydsjællands største kulturcenter, den nedlagte rekrutskole, som blev forladt og overdraget til kommunen i 1978. I dag er skolen indrettet til Grønnegades Kaserne Kulturcenter, hvor en lang række kulturinstitutioner er flyttet ind, bl.a. Dansk Rakkerpak & Faster Cool, Næstveds Internationale Egnsteater, og Næstved Teater, som indkøber turnerende forestillinger til opførelse i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne.

Næstved Revyen går tilbage til 1950 og opfører hver vinter revy i kulturhuset på H.C. Andersens Vej 24, mens Teatergruppen Talent-1 opfører teater for alle aldre i Grønnegården på Indre Vordingborgvej, begge i Næstved. For børnene er der både Teatret Aspendos, der producerer forestillinger og fortællearrangementer til turné, og Det Lille Turnéteater – der i perioden 2008‑16 hed Grønnegade Teatret – som turnerer med klassiske fortællinger, primært for førskolebørn. Endelig er der Holmegaard Amatør Teater, som siden 1980 har spillet julekomedie i Folkemusikhuset i Fensmark.

Dansk Rakkerpak & Faster Cool

I 2017 fusionerede de to Næstved-baserede teatre Dansk Rakkerpak og Faster Cool som Næstveds Internationale Egnsteater. Tilsammen spænder de repertoiremæssigt vidt; Dansk Rakkerpak har siden 1994 turneret i ind- og udland med gadeteater og meget fysiske, nonverbale forestillinger, mens Faster Cool henvender sig til de alleryngste med poetiske sanselige forestillinger, der folder sig ud foran publikum i farver og musik. De er hjemmehørende på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Næstved Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film