Forestillingen i 2019 hed Ringguldet og var skrevet af Thomas Howait og instrueret af Louise Schouw. Her ses scenen, hvor Gorm og Thyra bliver gift.
.

Jels Vikingespil er Vejen Kommunes teaterflagskib, men der er også mange andre muligheder for enten selv at stå på scenen eller være tilskuer. I Askov Sløjdlærerskole, som blev etableret i 1886, havde man indrettet en lille scene med skrå brædder i gymnastiksalen, og selv om bygningen siden blev indrettet til lejelejligheder, bevarede man den lille gymnastiksal. Så da Askov Revyen i 1990 blev hjemløs, kunne den flytte ind på sløjdskolen. I forlængelse af revyen blev foreningen Sløjdscenen oprettet i 1991, og et livligt kulturliv har siden udfoldet sig her året igennem med amatørspil, gæstespil af professionelle turnéteatre, dramapædagogiske børnehold, hjemsted for rytmisk musik osv.

Teaterforeningen i Vejen hører hjemme i Troldesalens Teater- og Kulturforum, hvor den multifunktionelle sal betjener mange interesser, lige fra sport over foredrag og ældredans til turnerende teatre.

I Studio 73, der blev oprettet i 1973, er der til gengæld rig lejlighed til selv at komme i spil, uanset om man vil lave kostumer, scenografi, lyd og lys, synge i kor, spille i bigband eller optræde med dukketeater. Skuespiller kan man også blive og være med til at opføre børneteater, revy og juleforestillinger samt musicals i samarbejde med Vejen Musikskole og Vejen Ungdomsskole. De mest talentfulde bliver opfordret til at blive en del af Talentfabrikken, som er et kultursamarbejde i Trekantområdet mellem de syv kommuner Haderslev, Vejle, Billund, Middelfart, Kolding, Fredericia og Vejen, der opsætter forestillinger til turné i hele området.

Jels Vikingespil

Lige ned til Nedersøs bred, omgivet af bøgeskov, ligger Jels store amfiteater, hvor Jels Vikingespil siden 1977 hver sommer har opført et egnsspil med over 550 medvirkende på og bag scenen. Lige omkring 20.000 tilskuere overværer hvert år de drabelige spil om bl.a. danmarkshistoriens første konger og deres kamp om magten over landet. Der venter publikum en totaloplevelse med vikingemarked, vikingebuffet inden forestillingen og sang og dans i den tilbyggede festsal Valhal efter forestillingen. Forestillingerne bliver som regel sat op af en professionel instruktør og scenograf.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Vejen Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film