Der er ikke meget teater i de kommuner, der ligger tættest på København, men Faxe kan glæde sig over at være hjemkommune for et af Danmarks flittigst turnerende cirkus, Cirkus Baldoni. Cirkus Baldoni blev oprettet i 2001 og turnerer både med traditionelle cirkusforestillinger og projektet Børn i Manegen, hvor skoler og institutioner kan give børnene oplevelsen af selv at være cirkusartister.

Haslev Teaterforening, oprettet i 1967, inviterer en fire‑fem forestillinger ind på Sofiendalskolens Teatersal i Haslev.

Haslev Børneamatørteater Spotlight, som blev oprettet i 1991, holder til i Haslev og mødes med børn i alderen 6‑15 år på ugentlig basis, hvor de spiller og synger samt indøver mindre forestillinger.

Faxe Kalkbrud er flittigt brugt som kulisse for film. Her har bl.a. sjællandske cowboyer galopperet rundt i Præriens skrappe drenge (1970), mens Jesus gik på vandet i julekalenderen Jesus & Josefine (2003), og der blev arbejdet i kalkminer i Vinterbrødre (2017). 300 Star Wars-entusiaster har optaget en fanfilm i bruddet i 2018.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faxe Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film