Test af fibre fra halm på Teknologisk Institut. Sektionsleder Anne Christine Steenkjær Hastrup tester de forarbejdede fibre for krav om egenskaber og styrke i forbindelse med fremstilling af emballage. Testene tilrettelægges i samarbejde med producenterne.
.

På Gregersensvej i Høje Taastrup ligger hovedsædet for Teknologisk Institut, der med over 1.000 ansatte arbejder for at støtte teknologiudviklingen i erhvervslivet. I Høje Taastrup er der ca. 560 ansatte (2018), der arbejder inden for områder som produktion, materialer, life science, energi og fødevarer. Medarbejderne er stærkt specialiserede og har bl.a. omkring 70 laboratorier til rådighed. Instituttet satser på løbende at udbygge en højteknologisk infrastruktur, som dansk industri kan trække på.

Instituttet blev grundlagt i 1906 med det formål at styrke dansk erhvervsliv. Kunderne er danske og internationale virksomheder, og instituttet udfører samtidig forskning, der primært bygger på resultatkontrakter med bl.a. Styrelsen for Forskning og Uddannelse

Omsætningen var i 2017 på 1,1 mia. kr. Dermed er Teknologisk Institut det største af de syv danske GTS-institutter, der servicerer virksomheder på vidt forskellige områder. GTS står for Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter.

Videre læsning

Læs mere om forskning, rådgivning og forretningsservice i Høje-Taastrup Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked