Siden 1930’erne har man fejret fastelavnsfest med tøndeslagning i baggårdene på Islands Brygge, mens halloween fra ca. år 2000 er blevet større år for år. De mange børnerige boligkvarterer står klar med uhygge og slik til udklædte børn – også i de nye kvarterer i Ørestad. Sankthans fejres med bål på Islands Brygge og på Grønningen i Ørestad Nord, mens julen indvarsles med Amagerbrogades store juleoptog, der hvert år tiltrækker ca. 30.000 mennesker langs ruten.

Foreningen Vinterbad Bryggen har siden 2010 indledt året med nytårshop i det kolde vand i Havnebadet Islands Brygge. Tæt derved markerer Islands Brygges Lokalhistoriske Forening og Arkiv hvert år Befrielsen d. 5. maj med en udstilling i en tidligere godsvogn. Udstillingen fortæller bl.a. om englændernes fejlbombning af Islands Brygge d. 27. januar 1943. Siden 2005 er Bryggens fødselsdag blevet fejret på Islands Brygge.

Den 5. maj er der mindehøjtidelighed ved mindesmærket for faldne modstandsfolk på Amager ved Christmas Møllers Plads med taler ved modstandsfolk og pårørende til modstandsgruppen Amager Partisaner (AMPA).

Også i det øvrige Amager Vest er der opstået traditioner. I Urbanplanen er der således blevet afholdt Urbanfestival i maj siden 2007 og lysfest i januar siden 2014. I Ørestad har der siden midten af 00’erne været afholdt Ørestad Kulturdag i august. Tietgenkollegiet har siden 2017 holdt Tietgen Festival, mens Herbergscentret Sundholm siden 2016 har inviteret til Lille Grundlovsdag d. 4. juni med debat og aktiviteter.

Danmarks Naturfredningsforening og Miljøpunkt Amager har siden 2016 arrangeret Fælledens Dag.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger