Den store Bispebjerg Kirkegård, der ligger mellem Grundtvigs Kirke i øst og Utterslev Mose i vest, er et markant grønt rum i bydelen Bispebjerg. Ud over at fungere som kirkegård er den også et yndet mål for besøgende. I det tidlige forår strømmer besøgende til for at nyde de nyudsprungne lyserøde japanske kirsebærtræer, der pryder en ca. 150 m lang allé i kirkegårdens sydvestligste hjørne.
.

De blomstrende kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård blev plantet i 1992 og er blevet en stor attraktion, som er en smuk fejring af forårets komme og samtidig kan give et flot foto til Instagram. Årets gang og højtider markeres af de lokale kulturhuse, fx Børnekulturhuset Sokkelundlille, med støtte fra Bispebjerg Lokaludvalg.

I 2012 begyndte Bispebjerg og Brønshøj-Husum Lokaludvalg i fællesskab at arrangere et årligt Mosetræf i Utterslev Mose. Traditionen har dog rødder tilbage til 1985, hvor Zoologisk Museum arrangerede Mosedag. Til det nuværende Mosetræf kan man finde vilde urter, besøge en bi, bestige et træ, drikke mosen og kæle for en fisk m.m.

Siden 2011 har BIBLIOTEKET Rentemestervej og Ungdomshuset Dortheavej 61 arrangeret en stor fastelavnsfest. Grundtvigs Kirke har fra 2005 holdt en stor sommerfest på plænen for lokalområdets beboere.

Ældreforeningen Kulturnet (stiftet 1994) og Agendaforening Nordvest står bl.a. for en årlig høstfest i Karens Hus. Kulturdag i Emdrup har været holdt på Holbergskolen siden 2014.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger