I 1900-tallet var der i mange år tradition for, at årets mærkedage blev markeret i Brøndbyøster og Brøndbyvester med bl.a. fastelavnsoptog og juletræsfester. Siden er mange af mærkedagene blevet afholdt i Middelalderlandsbyen, hvor der bl.a. fejres sankthans og fastelavn samt afholdes julemarked. Som et vartegn for kommunen står Brøndbyvester Mølle (opført 1888) over for Brøndby Rådhus. Når en borger i Brøndby Kommune fylder 100 år, kører møllen med flagpyntede vinger.

Siden 2015 har kommune, borgere, erhvervsliv, idrætsliv og foreninger hver den første fredag i oktober afholdt Brøndby Kulturnat. Kulturnatten afspejler kommunens mangfoldighed og samler byens borgere på tværs af kulturer og generationer. Over hele byen er der aftenen igennem dans, musik, idræt, shows, kunst, kulinariske oplevelser mv.

Brøndby IF’s motto er »Supra Societatem Nemo«, hvilket betyder: »Ingen over fællesskabet«. Brøndby IF (BIF) har siden begyndelsen i 1964 været baseret på et stærkt, værdibaseret klubfællesskab med egne traditioner, slagsange og slogans. Brøndby IF er fortællingen om lokalt samarbejde og engagement og om fodbold som identitetsskabende markør, ikke bare i Brøndby Kommune og på Vestegnen, men også nationalt.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Brøndby Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger