Mellem april og oktober kan man hver lørdag komme forbi og gøre et kup, når der bliver afholdt loppemarked på parkeringspladsen mellem Smallegade og Frederiksberg Bredegade ved rådhuset.
.
Der er øl i glasset, klassisk dansk mad på tallerkenen, rødternede duge og kulørte lamper i De Små Haver på Pile Allé. Her er det i Krøgers Have, som åbnede i 1864.
.

Frederiksberg har gennem tiderne været et forlystelsesområde for københavnerne, der her var uden for Københavns politivedtægt. Mange deltog i forlystelser i de sene nattetimer, og traditionen med at se pinsesolen danse på Frederiksberg Bakke (i dag Valby Langgade) begyndte i midten af 1800-tallet, hvor folk gik ud til Frederiksberg, når bl.a. Tivoli lukkede. Mange besøgte samtidig De Små Haver, og bl.a. M.G. Petersens Familiehave havde tradition for at åbne tidligt for at kunne beværte alle, der var tidligt oppe eller simpelthen var blevet oppe hele natten.

I juni afholdes FRBDAGE, en byfest med markeder og aktiviteter, som både foreninger, virksomheder, lokale kirker, kulturinstitutioner og kommunen deltager i. Ambitionen er at skabe en levende og attraktiv by samt understrege, at Frederiksberg er sin egen, selv om den er omkranset af Københavns Kommune.

Det landsdækkende cykelløb PostNord Danmark Rundt slutter hvert år af med en spurt op ad Frederiksberg Allé til målstregen ved Frederiksberg Runddel. Løbet, der fandt sted første gang i 1985, arrangeres af Danmarks Cykle Union og er blandt Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenheder.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel holder åbent i vinterhalvåret, og mange tager skøjterne på i weekenden og efter skoletid. Traditionen går helt tilbage til 1870, hvor Frederiksberg Skøjteløberforening blev stiftet og fik tilladelse til at afholde skøjteløb på dele af kanalerne i Frederiksberg Have.

På pladsen bag rådhuset er der fra april til oktober loppetorv.

Der er tradition for at bruge Søndermarken til koncerter.

Hver vinter bliver Frederiksberg Runddel foran indgangen til Frederiksberg Have forvandlet til en skøjtebane. Skøjtebanen er gratis at bruge.

.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Frederiksberg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger