Copenhagen Pride er arrangeret af en forening med samme navn. Foreningen er støttet af Københavns og Frederiksberg Kommuner og sponsoreret af en række firmaer, bl.a. Coca-Cola, TDC, 7-Eleven og Netto. Foto fra 2019.
.
Kvindelige studenter danser om Krinsen, haveanlægget med rytterstatuen på Kongens Nytorv, i 1934. Det er et af de første kendte fotos af traditionen, som menes at række tilbage til ca. 1915-29. Pigerne fulgte først i 1930’erne huemoden blandt drengene, som allerede fra 1880’erne bar et hvidt betræk om sommeren og et sort om vinteren.
.

Siden midten af 1800-tallet har københavnere spadseret på voldene på storebededagsaften, ligesom den svenske Gustafskyrkan siden 1912 her har holdt julebasar, valborgsaften 30. april, Sveriges nationaldag 6. juni og midsommer.

Storebededagsslaget var en tradition blandt Københavns drenge omkring år 1900; på Christianshavns Vold mødtes drenge fra Christianshavn med drenge fra Amagerbro for at slås.

Motionsløbere har siden 1993 løbet Christianshavnermilen på volden fra forår til efterår, og Ren Vold begyndte i marts 2015 med at samle skrald på volden.

Christiania har stået for Julemarked i Den Grå Hal fra 1970’ernes begyndelse, mens Christianshavns Beboerhus siden 1977 har stået for bl.a. tøndeslagning for børn og sankthansbål. På Christianshavns Torv har lokaludvalget siden 2009 arrangeret juletræstænding første søndag i advent, og siden 2010 nytårskur og Christianshavnerdag. I 2018 blev Christianshavns 400-års fødselsdag fejret med en stor bydelsfest.

Studenternes dans om Krinsen på Kongens Nytorv er en tradition, som er over 100 år gammel, som har været afbrudt i korte perioder: Under Besættelsen blev den forbudt, og fra 2012 til 2018, hvor der var metrobyggeri på pladsen, dansede studenterne om Storkespringvandet.

Vinter og jul har budt på gløgg i Hviids Vinstue fra 1954 og skøjteløb på banen omkring Rytterstatuen på Kongens Nytorv fra 1999 til 2007, hvor banen blev nedlagt pga. metrobyggeriet.

Nye traditioner er igennem tiden kommet til som fx et flydende lucia-kajakoptog igennem Københavns Havn. Det begyndte i 2010 og tiltrækker i dag flere tusinde tilskuere på de mange broer i inderhavnen. Med nogle undtagelser har det ortodokse jødiske miljø i København siden 2006 fejret hanukkah på Rådhuspladsen ved at tænde lys i en stor niarmet lysestage.

Pusher Street er blevet ryddet mange gange, men vender altid tilbage; som her i 2018 med sælgernes hashboder, bullterrier, Christianiacykler, buddhistiske bedeflag og skateboardramper. Før christianitternes egen rydning af Pusher Street i 2003 modtog Nationalmuseet en af hashboderne. I 2016 fik Københavns Museum også en bod, efter at christianitterne igen havde ryddet gaden.

.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger