Kampforberedelser til Ringsted Middelalderfestival, som foregår i og omkring Sankt Bendts Kirke hvert år i august. Festivalen omfatter ridderturnering, musik, gøgl og markedsplads med handelsboder, men ikke mindst genopførelser af historiske begivenheder og fortællinger. Museum Vestsjælland er sekretariat for festivalen, der er et samarbejde med frivillige, Sankt Bendts Kirke, Ringsted Kommune, lokalt erhvervsliv og foreninger.
.

Lidt uden for Sigersted findes Hagbardshøj, der i 1700-tallet blev knyttet til sagnet om Hagbard og Signes ulykkelige kærlighed. Ifølge historien skal Hagbard være begravet i højen, der er en blandt mange bronzealderhøje i området.

I 1800-tallet valfartede folk til kilden i Store Bøgeskov, som man mente havde helbredende kraft. Baptistmenigheden brugte endda kilden som dåbssted i perioden 1853‑1903. Kildens kraft var størst ved sankthans, hvorfor mange tog derhen, og der opstod et kildemarked med fest og dans.

I begyndelsen af 1900-tallet kunne borgerne i Ringsted gentagne gange nyde storslåede historiske optog, hvor udklædte lokale gik i optog gennem byen. Tilsvarende populære var de mange dyrskuer, der fra 1861 og i mere end 100 år blev besøgt af landmænd og gæster fra hele landet.

Kommunen har tradition for festivaler. Ringsted Festival har siden 2005 tiltrukket et talstærkt publikum fra hele landet, mens Ringsted Børnefestival har været afholdt siden 2016. Ringsted Middelalderfestival afholdes hvert år i august.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Ringsted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Dagliglivsfortællinger

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger