Roserne står i fuldt flor i Valbyparkens rosenhave og blander deres parfumerede duft med duften fra parkens andre blomstrende stauder. Den cirkulære, ca. 1,5 ha store have blev anlagt i 1965 med 12.000 roser fordelt på ca. 270 forskellige sorter. Da København i 1996 var europæisk kulturby, blev der desuden indviet 17 temahaver.
.

Valbyparken danner ramme om mange af bydelens traditioner. En af dem er dragefestivalen lige efter påske, som er en tradition fra 1992, der var gået i dvale, men blev genoplivet i 2009 af to lokale familier. Et andet tilløbsstykke er den store havefest med kåring af Rosenhavens smukkeste røde, gule og hvide rose, som Valby Lokaludvalg er vært for. Endelig skal Ungdommens Folkemøde nævnes. Det blev afholdt første gang i 2016 og siden 2018 i Valbyparken.

Siden 2008 har Valby Kulturdage spærret for gennemkørsel i Valby Langgade en weekend i sensommeren. Fejringen af bydelen sker i et samarbejde mellem Valby Lokaludvalg og en række af bydelens butikker, foreninger og kulturinstitutioner. En anden kulturfest har hver august siden 2014 fundet sted i Kulbanekvarteret, og Folehavefestivalen har siden 1990 været holdt en dag i september ved legepladsen Byggeren.

Den 15. april lægger borgere blomster på tre kors nedlagt i vejbanen ud for den nu nedlagte brandstation Dæmningen. Korsene minder om tre modstandsfolk, som blev likvideret her i 1945. En anden af de ældre traditioner i Valby er juletræstændingen på Valby Tingsted; den går tilbage til slutningen af 1960’erne.

Valbys Miljøgruppe står bag Valby Ren Bydel samt klimafestivalen, som blev afholdt for første gang i 2019 på Toftegårds Plads. På samme plads holder bydelens børn og barnlige sjæle den årlige halloweenfest.

Videre læsning

Læs mere om traditioner og fortællinger i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Traditioner og fortællinger