Udløb mod N, set fra NNØ
.
Udløb mod S, set fra S
.

Faktaboks

Kommune
Jammerbugt Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
100733
Sted- og lokalitetsnummer
110711-46
Anlæg
Vejkiste, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Stenkiste. Stenkistens gennemløb er 8,5 m langt, 1,5 m bredt og 0,8 m højt. Hver facade er 1,2 m høj og 2,4 m bred. Stenkistens sider består af kløvede kampesten. Overliggerne er granitbjælker. Fredningen omfatter ikke den moderne vejbelægning.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterVejkiste
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske MuseumVejkiste under vej. Fortidsmindet er svært erkendeligt i lanskabet, da den oprindelige kiste er blevet forlænget med en cementramme i nyere tid og dækket af moderne vej. Vejkistens ender er delvis synlige under cementrammen.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Nordjyllands Historiske Museum

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links