Vindmøllefabrikken Vestas åbnede i år 2000 en produktion af vindmøllevinger på det tidligere skibsværftsområde i Nakskov, hvilket gav tiltrængte arbejdspladser til byen. På fotografiet fra 2006 ses møllevinger ved fabrikken klar til at blive transporteret ud til en vindmøllepark.
.

I Nakskov producerer Vestas vinger til store vindmøller. Vestas har haft en omskiftelig tilstedeværelse i Nakskov, siden koncernen i år 2000 etablerede sig på byens gamle værftsareal. Ti år senere, i kølvandet på finanskrisen, var fabrikken i en periode lukket. Produktionen blev i 2015 sat i gang igen, nu som en del af det nye selskab MHI Vestas, der blev oprettet, da japanske Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i 2014 gik i partnerskab med Vestas inden for bygning af havvindmøller.

I slutningen af 2020 købte Vestas det japanske selskab ud, og fabrikken i Nakskov er dermed igen alene ejet af Vestas. Beskæftigelsen på fabrikken varierer med ordresituationen, men var i 2021 på omkring 400 ansatte.

I slutningen af 2021 installerede Vestas nye støbeforme i Nakskov, der de kommende år skal muliggøre en ny produktion af 115 m lange vinger til vindmøller på 15 MW. Siden genåbningen i 2015 har fabrikken produceret 85 m lange vinger til brug i møller på 10 MW. Denne produktion fortsætter endnu nogle år.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Lolland Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked