Musikhuset ALFA i Aars havde i januar 2017 kreativ dans på skoleskemaet for eleverne på mellemtrinnet. Arrangementet var et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og det regionale danseprojekt Dansefyrtårn NORD og indgik i Dansehallernes landsdækkende program »Ta’ fat om dansen«, der løb fra 2014 til 2017.
.

Vesthimmerlands Musikhus ALFA danner rammen om en bred vifte af koncerter, teaterforestillinger, foredrag og comedy-shows. Navnet ALFA er sammensat af forbogstaverne i Vesthimmerlands Kommunes fire hovedbyer, Aalestrup, Løgstør, Farsø og Aars. Projektet begyndte med nogle skitser af billedkunstneren Per Kirkeby, men først efter godt ti år med indsamling af tilstrækkelig økonomi til projektet via EU-tilskud samt bidrag fra lokale sponsorer kunne musikhuset med godt 400 pladser indvies i 2008. Musikhuset er i dagtimerne undervisningssted for Vesthimmerlands Gymnasium og HF og Vesthimmerlands Kunstskole. Om aftenen afholdes musik- og kulturarrangementer, og huset fungerer som undervisnings- og øvested for lokale korforeninger.

På Jyllandsgade 54 ligger Vesthimmerlands Musikhus ALFA, der er tegnet af Per Kirkeby og realiseret af Kjaer & Richter. ALFA blev indviet i 2008 og benyttes til koncerter og kulturoplevelser, men også til musikundervisning og foreningsliv.

.

Videre læsning

Læs mere om Teater i Vesthimmerlands Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans

Eksterne links