Virum Torv var en del af en større byplan for Virum, der blev udarbejdet i 1930’erne. Torvet, der var færdigt i 1947, blev omkranset af lave etageejendomme med butikker og servicevirksomheder i stueetagen. Derved fik det sin karakteristiske, ottekantede form.
.

Virums arkitektur, 1930’ernes byplan gjorde, at Virum fik karakter af grøn by med mange kvalitetsbyggerier, hvilket følgende byggerier er med til at understrege: Egeparken, der er projekteret af Kay Fisker, rækkehusbebyggelsen på Akacievej tegnet af Poul Lange og Thorkil Nielsen, de ni dobbelthuse på Olesvej af Harald G. Petersen og Svend Fournais, Furesølund »Flyv fugl flyv« med L.V. Rue, de to fredede villaer på I.H. Mundts Vej 4B af Arne Jacobsen og endelig I.H. Mundts Vej 16 af den norskfødte arkitekt Edvard Heiberg, som regnes for Danmarks første modernistiske hus. Et rækkehuskvarter, der ligeledes fremhæves for sine arkitektoniske kvaliteter, er Åbrinken ved Bredevej, der blev bygget 1954‑56 af Johan Christensen & Søn.

Markante udtryk for den sene modernisme er det stramt elegante Virum Apotek ved Erik Chr. Sørensen og Mogens Boertmann fra 1953 og Virumhallen af Finn Monies fra 1969. I 1997 blev hallen udvidet med en ny og ændrede samtidig navn til Virumhallerne.

Videre læsning

Læs mere om Virum

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur